Seleccionar página

«A DE BROSSA» – Cantània

“A de Brossa”
Cantània

Textos de Joan Brossa.
Dramatúrgia: Marta Gil Polo. Musica: Eduard Iniesta
a L’Auditori de Barcelona 2019

A de Brossa, projecte educatiu Cantània

Aquest curs amb Cantània ens endinsem a l’univers brossià. L’A és l’alfa, la porta de l’alfabet. Si agafes una A i la gires a l’inrevés, hi veus un cap de bou! Les escoles treballen una cantata de nova creació al llarg de tot l’any, amb 3 sessions de formació obligatòries per als mestres. Finalment la interpretaran a l’escenari.

Intèprets i artistes convidats

Eduard Iniesta, composició; Marta Gil, dramatúrgia; Ignasi Tomàs i Marta Gil, direcció escènica; Josep Prats, Elisenda Carrasco; Oriol Castanyer i Montserrat Meneses, direcció musical.

La Cantània és una activitat educativa participativa adreçada a nens i nenes de primària, d’entre 8 i 12 anys. Cada any s’encarrega una nova cantata a un compositor i un llibretista. La cantata d’enguany, sobre textos de Brossa i Miquel Desclot, l’ha escrita la Marta Gil, i la música és de l’Eduard Iniesta. L’obra està escrita per a cor infantil i un ensemble de 10 músics, i inclou dues solistes. La durada de l’obra és de 45 minuts.

Cantània, a banda dels concerts, inclou sessions de formació per a professorat, el treball dels professors a les aules de les escoles participants i l’enregistrament del CD i edició d’altre material didàctic. La feina feta durant tot el curs amb la cantata es mostra en els concerts que tenen lloc a la sala 1 de l’Auditori de Barcelona així com també en els auditoris de les altres ciutats participants en el projecte.

Dates

14, 15, 20, 24, 27, 28, 29, 30, 31 de maig; 3, 4, 5, 6 de juny de 2019

Altres localitats

El Vendrell, Figueres, Granollers, Manresa, Mataró, Olot, Sant Cugat del Vallès, Vic, Vilafranca del Penedès, Burgos, Parla, Zaragoza, Valladolid i Guimarães (Portugal).

L’Auditori