Seleccionar página

TOT BLANC

TOT BLANC 

a partir de “El jardin de los cerezos”de Anton Txèkhov

Nau Ivanow (Barcelona)
Festival LOLA (Esparraguera)

Descripció

Tot blanc o el príncep del Nepal és una creació teatral sobre l’especulació immobiliària a l’Alt Empordà a partir d’una dramaturgia molt personal sobre un text clàssic d’A. Txèjov, L’Hort dels cirerers.
És el progrés l’unic objectiu dels nostre primer món? Quins valors estan en crisi? Com de ràpid està canviant el món que ens envolta i com ens afecta? Cap a on anem? Tenim uns valors molt nobles però no tenim ni el temps ni l’energia per realitzar-los. Tot blanc o el príncep del Nepal és una imatge de felicitat, la del jardí florit de la infantesa i la de la fugida cap un altre lloc,. Felicitat que busquem tots.
Cinc personatges: La tercera generació d’una coneguda familia d’artistes es troba arruinada i endeutada. Acostumats a una vida còmoda i en part luxosa, formats a les millors universitats i responsables conscients de les penuries del tercer món i del canvi climàtic, estan a punt de perdre el seu ultim patrimoni: la masia “La Gavina”, amb 10 hectàrees de terreny a l’Alt Empordà, que el banc vol subastar. L’únic fill dels que antigament treballaven en el servei i amic de la familia és agent immobiliari i els proposa un projecte immobiliari perquè paguin els seus deutes, però finalment acabarà comprant la casa i el terreny on construirà uns apartaments pels turistes.

La Marta Gil Polo va crear l’any 2005 una companyia que porta el seu nom amb un grup de creadors: Anna Casas, Mercè Soler, Alicia Gonzàlez i Eva Hibernia entre d’altres, i va iniciar una serie de projectes de creació basats en la utilització del material dels clàssics. El primer projecte on neix la companyia, es deia “Ñi huhri muhri no és fàcil de dir”, i estava basat en La Gavina d’A. Txèjov. Aquest espectacle va tenir una acollida brillant a l’escena nacional i internacional (Festival des Jeunes Createurs Européens –Strasbourg França i al Festival Finale ‘07 d’Hamburg). La companyia segueix lluitant per les creacions basades en clàssics universals, un gènere molt poc comú en el nostre pais.

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container][fusion_builder_container background_color=»» background_image=»» background_parallax=»none» enable_mobile=»no» parallax_speed=»0.3″ background_repeat=»no-repeat» background_position=»left top» video_url=»» video_aspect_ratio=»16:9″ video_webm=»» video_mp4=»» video_ogv=»» video_preview_image=»» overlay_color=»» video_mute=»yes» video_loop=»yes» fade=»no» border_size=»0px» border_color=»» border_style=»» padding_top=»20″ padding_bottom=»20″ padding_left=»» padding_right=»» hundred_percent=»no» equal_height_columns=»no» hide_on_mobile=»no» menu_anchor=»» class=»» id=»»][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=»1_2″ layout=»1_2″ last=»no» spacing=»yes» center_content=»no» hide_on_mobile=»no» background_color=»» background_image=»» background_repeat=»no-repeat» background_position=»left top» hover_type=»none» link=»» border_position=»all» border_size=»0px» border_color=»» border_style=»» padding_top=»» padding_right=»» padding_bottom=»» padding_left=»» margin_top=»» margin_bottom=»» animation_type=»» animation_direction=»» animation_speed=»0.1″ animation_offset=»» class=»» id=»» min_height=»»][fusion_text columns=»» column_min_width=»» column_spacing=»» rule_style=»default» rule_size=»» rule_color=»» hide_on_mobile=»small-visibility,medium-visibility,large-visibility» class=»» id=»»]

Fitxa Artística

Direcció d’escena
Marta Gil Polo

Dramaturgia
Marta Gil Polo
Daniela Feixas

Escenografia
Romana Redlova

Vestuari
Isabel Franco

Intèrprets
Anna Casas
Quim Dalmau
David Sanchez
Anna Sant
Mercè Solé

Moviment
Cristina Lügstenman

Ajudant de direcció
Fiona Rycroft

Producció i distribució
FEI

FOTOS

 

VÍDEOS