Els nostres fills

Del 16 de març al 10 d’abril

De Lucy Kirkwood
Direcció: Marta Gil
Repartiment: Isabelle Bres, Albert Pérez i Maria Pau Pigem

Durada: A determinar
Espectacle en català

Una coproducció de La Puça Espectacles i el Teatre Akadèmia

En paraules de les creadores…

El títol de l’obra Els nostres fills fa referència als fills, als néts i a totes les generacions, però també fa refe- rència als tres protagonistes. El plantejament de l’obra parteix de la premissa que els nostres personatges també són nens, per la fragilitat i la impotència del món on es troben, i on no poden accedir, ni afectar.

Quan comença la vida adulta en el món? Com podem entrar i prendre mesures en ell? És una reflexió sobre el poder i la presa de decisions a la vida, decisions que li donen sentit a la vida, per a nosaltres i pels nostres fills.

Per tant, podem dir que l’obra imagina el futur, potser desafia un futur on hi estem abocats tots i totes. Però des de l’ARA, des del present. És una qüestió de res- ponsabilitat de generacions grans amb les generacions joves.

Com sostenir en la nostra consciència, en els nostres cors i en les nostres accions el futur d’aquest planeta?

Els nostres fills planteja les grans preguntes del nostre temps: l’Ecologia, la Sostenibilitat i el Canvi climàtic. Són realitats que ens interpel·len cada dia més i amb més urgència. I ja no només als nostres fills sinó a totes les generacions, obrint el pensament de la individuali- tat cap a la col·lectivitat.

Creiem que, juntament amb les funcions, tenim l’opor- tunitat de crear debat sobre la indústria energètica, el canvi climàtic i l’ecologia; tant sobre la situació actual com sobre models futurs.

El text juga amb dues vessants essencials: la crisi exis- tencial dels personatges i l’encobriment d’aquesta crisi sota una aparent normalitat.

La reorganització davant la post-catàstrofe, la bombo- lla protectora, l’acceptació ràpida dels nous costums, la negació de certes preguntes que ressonen en una pregunta cabdal: com dotar de sentit l’existència en aquest nou context? I aquí apareix una nova pregunta que afecta la consciència des-prés de la vida laboral: “què fem ara del temps que ens queda per viure?”.

Marta Gil

Sinopsi

L’obra és un vespre entre amics. Un vespre on una pa- rella de físics nuclears jubilats, reben la visita d’una vella amiga que havia treballat amb ells a la Central Nuclear. Aquesta visita ve acompanyada d’una gran proposta que comporta grans conseqüències per a les seves vides: tornar a la Central i reparar els danys d’aquesta. Després de la recent catàstrofe nuclear que va canviar les seves vides, han de tornar a plantejar-se un nou canvi, el definitiu. Faran que les seves vides sig- nifiquin alguna cosa?

Els nostres fills de Lucy Kirkwood, és una obra inspirada en la catàstrofe nuclear de Fukushima. Es va estrenar a la Royal Court Theater de Londres el 2017, i s’ha muntat a Broadway (Nova York), Chicago, Toronto, Sidney, Bèlgica i Madrid.

Lucy Kirkwood és una autora anglesa molt premiada (Oliver Award best Plau, Almeida Theater London, en- tre d’altres) actualment membre de la Royal Society of Literature.

Fitxa artística

Autoria: Lucy Kirkwood
Traducció: Isabelle Bres i Marta Gil
Direcció: Marta Gil
Intèrprets: Isabelle Bres, Albert Pérez i Maria Pau Pigem
Espai escènic: Anna Tantull
Vestuari: Ma del Mar Grañena
Audiovisual: Albert Serradó
Espai sonor: Nacho López
Il·luminació: Lluís Serra
Fotografies: Cristina Raso
Direcció de producció: Ôscar G. Recuenco

A propòsit d’Els nostres fills

“El drama de Kirkwood, que abraça aspectes humorístics i nacionals, afila la base d’una tragèdia grega amb opcions personals estretament lligades a les realitats sociopolítiques.” Clare Brennan | The Guardian
“The Children resulta un gran èxit com a eco-thriller” Jesse Green | The New York Times
“The Children és una peça sobre la responsabilitat i la culpabilitat” Sara Holdren | Vulture

Dossier de Premsa: Els nostres fills
TEATRE AKADEMIA
Dossier de Premsa: Els nostres fills
TEATRE AKADEMIA