LA NOSTRA MORT DE CADA DÍA

MANUEL DE PEDROLO
Direcció Marta Gil

ARGUMENT

A la comèdia La nostra mort de cada dia, la visita de la Mort per endur-se la filla petita d’una família burgesa posarà en crisi els equilibris d’una llar acomodada per la mediocritat de les seves rutines. Mentre la filla adolescent s’enamorarà perdudament d’aquest jove seductor que és l’encarnació de la Mort, els progenitors faran tots els possibles per protegir la criatura amenaçada, fins i tot provaran de bescanviar la nena per l’àvia, la qual tampoc es mostrarà gaire conforme als plans familiars.

NOTES DE DIRECCIÓ

La mirada d’aquesta comèdia de Pedrolo que es mou entre l’existencialisme francès i el teatre de l’absurd, tria un llenguatge expressionista i formalista.
Una dansa de morts vivents, gràcies a la col.laboració de la coreògrafa Constanza Brncic, que ens permet veure com aquesta familia burgesa s’arrossega i consumeix deixant la vida enrere.

La divertida Mort, el jove actractiu intel.lectual, és l’únic, paradoxalment, qui l’agafa i la defensa amb més coneixement i energia que cap membre de la familia, excepte la filla adolecent. Des d’una estètica molt.
curada i expressament visual, es recolza un joc de formes contràries a partir d’enormes imatges que atravessen el ciclorama i fan viatjar, no només a través de l’inconscient dels personatges, sinó també al subconscient dels propis espectadors.

Ningú de sala sap ja, si personatges i espectadors son vius. O morts.